+31 6 81384953 daan@daanleeuw.com

Muvo

Home Portfolio Muvo

We zijn dit project begonnen omdat we zelf internationale studenten waren en we weten hoe uitdagend het kan zijn om naar een nieuwe plek te verhuizen zonder daar iemand te kennen. Zelf verhuizen kan moeilijk zijn vanwege de lastige toegang tot betrouwbare informatie uit de eerste hand, de taal- en culturele barrière en de huisvestingsregelingen.

Om een oplossing voor deze problemen te vinden, gebruikten we een Lean Startup-aanpak, wat betekent dat we als internationale studenten vanuit onze eigen aannames begonnen te werken om ideeën te genereren, en dat we constant alles bleven testen waarvan we dachten dat het zou werken, hoe onvoltooid of onderontwikkeld de ideeën of prototypes konden voelen. Naast deze aanpak werkten we ook in sprints met een SCRUM-framework.

Hierdoor konden we snel schakelen en vroeg in het proces tot concrete concepten komen. We hadden enkele ideeën voor de oplossing die we hebben getest, en we hebben door middel van testen en interviews bevestigd dat het concept om een plek te creëren waar nieuwkomers de lokale bevolking kunnen bereiken voor directe hulp en informatie, eenvoudig maar zeer krachtig was bij het oplossen van het probleem.

Dit hoofdconcept was de basis, waar we met verder testen aan hebben gewerkt om te verbeteren en in meer detail te definiëren. Uiteindelijk hebben we een platform ontworpen dat lijkt op een wereldwijd buddysysteem van universiteiten: huidige studenten helpen en begeleiden nieuwe studenten. Nieuwkomers hebben een open catalogus van vrijwilligers, waarin ze door profielen kunnen bladeren en redelijke overeenkomsten kunnen vinden op basis van hun studiegebied, taal of interesses, en een instant messaging-service, waarin ze de lokale bevolking rechtstreeks kunnen benaderen en een gesprek kunnen beginnen om oplossingen te vinden voor hun problemen op een meer humane manier.